top of page

Csípőnyitás jógával (második rész)

Avagy miért fontos a csípőd egészsége?!


Korábbi bejegyzésemben írtam a csípőnyitásról a fizikai testünk szempontjából.

Most nézzük meg nagyon röviden, milyen energiák felszabadításával, milyen lelki következményekkel járhat ezen a területen az elakadás, ennek a területnek az átmozgatása, felszabadítása és miért?!


Azok az ászanák, melyek a csípő körüli izmokkal, abban és akörül található izületekkel dolgoznak két energiaközponttal (csakra) kapcsolódnak: a gyökércsakrával és a szakrális vagy más néven keresztcsonti csakrával.

(A csakrákról itt olvashatsz bővebben)


A gyökércsakra felelős az ősbizalom érzéséért. Amennyiben ezen a területen kibillensz, egy olyan helyzetben találod magad, ami egy kiszolgáltatott, nehéz állapot. Felléphet a depresszió, a kilátástalanság, szorongás és örökös elégedetlenség.

Ebben az állapotban még az is problémát jelenthet, hogy egy két napra előre tervezz, nemhogy évekre és évtizedekre. (Ismerős mostanában ez az állapot?!....)A szakrális csakra állapota felelős a kapcsolataidért: környezetünkkel, de tovább megyek, akár még az ételhez való viszonyodat is meghatározza. Kibillent állapotban a szeretteiddel, embertársaiddal nehézkes lehet a kommunikáció, a kapcsolódás. És ha az ételt is említettem, ennek a területnek a diszharmóniája okozhat étkezési zavarokat is. Nemi csakrának is nevezik ezt az energiaközpontot. Ezen a területen is érdemes dolgoznod, ha a nemiséggel kapcsolatos érzések jelentenek kihívást számodra.


Súlyos dolgok, érzések, amiket tényleg csak nagyon röviden leírtam ezzel a két csakrával kapcsolatban - még közel sem érintettünk mindent - de nézzük meg, miképp tudsz ezen pozitív irányba változtatni a csípőnyitással?A válasz szinte nevetségesen egyszerű: adj figyelmet ezeknek a területeknek.

Testedben a fizikai elakadások, mentálisan a félelmek, negatív gondolatok, lélekben pedig a nehéz érzések amik jelek arra, hogy válzoztass!


Ha fizikai testeddel ászanázol, elcsendesíted elméd meditációval és megnyugtatod lelked a törődéssel amit saját magadnak nyújtasz, egyszerűen megvan a lehetőséged, hogy visszabillentsd magad egy egészséges állapotba.Amennyiben tovább mélyítenéd tudásod és szívesen kipróbálnál egy csípő területére fókuszáló jógaórát velem, megteheted 2020.02.26-án 17:00-19:00 között a Lélekműhely online eseményem keretében.

Ha pedig kérdésed van, vedd fel velem a kapcsolatot!


Dóri


#tuskedorapilatesandyoga #jóga #workshop #torna #csípő #egészség #lélek #önszeretet

bottom of page