Miért kezdj el Nőként nyíltan beszélni?!

És hogy tedd meg az első lépést...
Tüske Dóra Pilates Yoga & more

Munkám során nap, mint nap előkerülnek tabunak számító témák. Van, hogy nyíltan, van, hogy burkoltan. Minden esetre azt veszem észre, még mindig nagyon nehéz a Nőknek megnyílni érzelmileg.

Számos oka van annak, amiért ez így alakult az elmúl évszázadokban - ez külön blogposztot érdemel - de még számosabb negatív hatása a Női testi-lelki egészségre.


Az első legszembetűnőbb probléma, hogy a Nők nagy része az alaptalan szégyenérzet miatt nem meri bevallani magának, ha valami nincs rendben. Fél elmondani társának, barátnőjének, édesanyjának, de még orvosának is(!), ha egyáltalán felkeresi.


Én elhiszem, hogy mi Nők bazi sokat elbírunk a vállunkon, de Hölgyeim, nem azért lesztek szerethetőek, ha színlelve magatokat meghazudtoljátok!


Tudom én, hogy 100 éve még az volt az érdem, ha mindent magunkba fojtottunk, mint valami feneketlen tenger és kívül felvettük a műmosolyt (lsd. amerikai oldschool reklámok), de ez is oka annak, hogy most ennyire sok "újkeletű" fizikai síkon megjelenő kibillenéssel kell szembenézzünk. Pld. endometriózis, ciszták, rendszertelen menstruáció, depresszió, pánikbetegség, meddőség és sajnos még hosszan sorolhatnám....


Ezért hivatásomban küldetésem bátorítani a Női közösségem tagjait, hogy merjenek nyíltan, burkoltan, virágnyelven vagy direktben megnyilvánulni. Mert már azzal, hogy kimondod, mi a helyzet, elképesztő gátakat bontasz le.

Én meg tudom, mit kezdjek a keletkezett betöltendő térrel, hogy Te biztonságban tovább léphess a következő "lépcsőre".


Foglalkozásaimon mindig szem előtt tartom igényeidet, tempódat, de a jóga és pilates által, a különböző kreatív önismereti módszerek segítségével, az intim, megtartó női közösségben egyszerűen elkerülhetetlen, hogy idővel megtörtéjen a csoda: megnyílj Önmagad előtt s a gyógyulás útjára lépve Te magad kezdd el inspirálni Önmagad!Első lépések:

  • Nézz tükörbe, és tudd, érdemes belevágni!

  • Tudatosítsd magadban, nem vagy egyedül, van, aki szakértelmével segíthet.

  • Kérd a segítséget!

  • Ha segítenek, cselekedj! (Tudni, de nem cselekedni annyi, mint nem tudni!)

  • Vedd magad körbe olyan Nőkkel, akik ispirálnak, támogatnak Téged.

  • Eddz, jógázz, intimtornázz, ismerd meg és szeresd meg a tested azáltal, hogy a magabiztos, egészséges irányítást visszanyered felette.Az első lépés lehet például egy szombat reggeli kávézás velem és Szabó Brigi szexuálterapeutával. Arról beszélgetünk, mi fán terem a segítő szakmánk, hogy tudunk segíteni Neked, miképp célozzuk meg a lelkedben feltárt ismeretlen terepet a gyógyulás érdekében.Szeretettel,

Dóri#tuskedora #félelem #egyedül #belsőbéke #árnyékrészem #lélek #gyógyulás #folyamat #nő #nőilélek #nőijóga #szexualitás #intimtorna