top of page

Szülés utáni tapasztalatok kendőzetlenül...

Avagy a Ti őszinte megéléseitek csokorba gyűjtve
Tüske Dóra Pilates Yoga & more

5 csodálatos Nő vallomása


Ezzel a blogbejegyzéssel célom, hogy mi nők merjünk őszintén beszélni. Te aki ezt olvasod, tudd, a csodás szülés élményed megosztásával segíthetsz. És Te, aki ezt olvasod, és még dolgozod fel a történteket, nem csak Neked nehéz. Nem vagy egyedül!


Korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy az elmúlt 1 évben közel 40 kismamát kísértem részben vagy egészben várandóssága alatt.


Közülük megkértem 5 csodálatos Nőt, hogy kendőzetlenül írják meg nekem, milyen élmény volt a szülés, és azutáni időszak. Milyen kihívással néztek szembe, mi volt az, amire egyáltalán nem számítottak és ehhez miképp viszonyulnak.

Mindannyian hozzájárultak, hogy megosszam élményüket, ezt ezúton is köszönöm Nekik!

Íme a megélések cenzúra nélkül:


"Szülés utáni hetekben kihívásként éltem meg a fájdalmat, amíg a medencém úgymond visszaràzódott a helyére, jo pár hétnek el kellett telnie, míg azt mondhattam, hogy most már nem kell óvatos mozdulatokat tennem. "


"Ambivaens érzést keltett bennem, az a szülés utáni első menstruációm, mert egyrészt csodálatos, hogy ilyen hamar készen állna a szervezetem egy új élet befogadására, mégis ez lett az oka annak, hogy lecsökkent a tejtermelődés, ezáltal a már meglévő kis életet nehézkesebb táplálni."


"Nekem az elején az volt nagyon meglepő és szinte félelmetes, hogy mennyi erőt kivesz a szülés. Hetekig 100m-t is nehezemre esett gyalog megtenni, kb a második emeletre felmenni is kihívás volt. Szerintem ha időben elkezdi magát az ember tudatosan regenerálni sokkal könnyebben veszi az akadályokat amik a babával járnak. Idővel az energia visszajön viszont az esetleges sérülésekkel utána is foglalkozni kell, mint például a gátterületi problémák vagy a szétnyílt hasizom. Nekem ezek jelentenek kihívást és segítség nélkül szerintem nem menne hatékonyan.""A szülés és az anyai lét a LEGCSODÁLATOSABB dolog a világon, ugyanakkor nem sétagalopp. A tudatos felkészülés és a regeneráló gyalorlatok sokat segítettek szülés után az erőnlét visszaszerzésében. Tettem azért, hogy a megváltozott terhelés következtében érzett hát- derék- és ízületi fájdalmaim elmúljanak. A baba gondozása, hordozása és az egyéb napi tennivalók elvégzése így egyre könnyebbé vált, ami aranyat ér!""Nekem ez még mindig trauma...mert a nők arra készülnek fel, hogy természetes szülés vagy császár...senki nem beszél az akut császárról...mikor az életetek múlik perceken. Két "normál" szülés után nekem ez trauma volt...rettenetes fájdalommal. A regenerációhoz hozzátett, hogy gyorsan meg kellett gyógyulnom, hisz egyedül vagyok. Fizikai erőnlétemhez pedig azokat a gyakorlatokat próbáltam csinálni amiket tőled tanultam...nagyon hálás vagyok ezért!"Mélyülj el a fenti élményekben és ha szívesen megosztanád velem saját szülés élményedet, várlak szeretettel egy meleg teára és egy beszélgetésre.Dóri#tuskedorapilatesandyoga #szülésután #szétnyílthasizom #szülésutánitorna #szülésélmény #tabuknélkül #győr #motiváció #választás #szakértő #segítség

<