top of page

Személyes vs. online... első rész

Avagy én hogy jutottam el az online oktatásig és mit tanít ma nekem...
Tüske Dóra Pilates Yoga & more


Íme kezdésnek egy kis személyes:


Van az az elcsépelt mondás, hogy "soha ne mondd, hogy soha".

Na ez az, amit én nagyon nehezen tanulok meg az életben. De tanulom!

Aki kicsit jobban ismer, tudja, hogy hatalmas változások történtek és tudatos változtatásokat eszközöltem az elmúlt években az életemben. Mindben, így utólag mérlegelve szuperül megálltam a helyem.


De azért erre a körülményre, ami ma fennáll (direkt nem nevezem a nevén, mindenki tudja mire gondolok), szerintem nagyon nem lehetett felkészülni.

Úgy ítélem meg, aki eleve online tevékenykedett, annak most kedvezett ez az időszak (hozzáteszem ettől még jelenthet kihvást nekik is), de aki a személyes kapcsolatokra alapozva nyújt szolgáltatást, annak ez most brutál nehéz, ha nem adaptálódik vagy nem alakítható át a szolgáltatása online verzióban.


A pilates és jóga oktatás lehetősége eleve fantasztikus és az internet csodájával eljuttatható szinte bárhova ezen a Világon.

Korábban nem tudtam elképzelni, hogy online oktassak. Egyszerűen nem tartottam egyenértékűnek az otthoni edzést a személyessel. De miért?

Mi volt az oka, hogy ódzkodtam attól, hogy online oktassak és miért csak ez a helyzet billentett át az online megoldások felé?


A megszokás. A kényelem. A kishitűség. A ragaszkodás. Az önfegyelem hiánya. A lustaság. És még sorolhatnám.


Aztán felmerült bennem a kérdés. Ilyen lennék? Lusta? Kényelmes? Kishitű?

A válaszom belül egyértelmű NEM volt, a tetteim mégis mást mutattak: Húztam a szám, halogattam, szerettem volna, ha minden a régi marad. Nem maradt.

Ez a felismerés, ez a kontraszt a mit hiszek és mit teszek között volt az, ami arra sarkallt, nyissak az előttem tátongó lehetőség felé.


Ha pár hónappal ezelőtt megkérdezel, még mindig bizonytalan választ adok.

Ma azonban teljesen másképp gondolkozom. Mérhetetlenül hálás vagyok azért, hogy az inernet lehetővé teszi a kapcsolódást, lehetővé teszi az otthoni mozgást és egészség megőrzést.

A felismerés óta is voltak hullámhegyek, hullámvölgyek. Jellemzően a technikával gyűlt meg a bajom... nem is kicsit :) Hulltak könnyek, vágtam földhöz mikrofont, de jócskán voltak olyan pillanatok is, amik hatalmas sikerélményt jelentettek.

Végső soron a folyamatos igény, Vendégeim igénye óráimra, ami tartotta bennem a lelket és a saját ösztönöm arra, hogy ne csak túléljem ezt, hanem hozzak ki ebből valami nagyon jót!*


Mi a tanulság?!


"Soha ne mondd, hogy soha". Meg ne mondd, hogy neked ez nem megy. Meg, ne emlegesd a kifogásaid. Mert akkor más nem marad, csak azok.


Ha valamibe belekezdesz, nem adod fel, tanulod, gyakorlod, több leszel! Sokkal több, mint korábban!


Az az önfegyelem, amit én a tartalom gyártás során tanulok és Te az online edzéseid során - de már a bejelentkezés pillanatában is - tanulsz, felbecsülhetetlen értéked lesz a jövőben!Ha szeretnél, itt tudsz bejelentkezni óráimra.