top of page

Tényleg olyan nehéz egészségesen élni?!

Avagy én hogy találok vissza Önmagamhoz az étkezésben is...
Tüske Dóra Pilates Yoga & more

Ahogy én rontottam el:


Már a csapból is ez folyik de muszáj leírnom, hogy gyerekként és fiatalon nem figyeltem az étkezésre. Már akkor adódtak problémáim, panaszaim, de abban az időben egyszerűen nem kapott ekkora figyelmet az egészséges életmód, mint most.

Hozzátartozik, hogy tizenévesen azért már észre-észrevettem, hogy valami nem jó nekem, de akkor még olyan könnyen változott a testem, úgy formáltam, ahogy nekem tetszett és csak mentem előre, más volt a fókusz.


Aztán a huszas éveim közepén elértem egy mélypontot. Felszedtem 12 kg-ot, ami lehet nem tűnik soknak, de nekem borzalmas élmény volt. Nem maga a hízás, hanem az ahhoz vezető út felismerése.

Boldogtalan és frusztrált voltam, ez (is) vezetett ahhoz, hogy nem számított, mivel táplálom a testem. Az eredmény pedig látványos volt...


Természetesen az ego az ami kimozdított engem ebből az állapotból. Hogy nem mehet tovább. Majd a tudatosság útját is megtaláltam, habár évekbe telt...


Ahogy én hoztam helyre:


Elkezdtem sportolni, és figyelni az étkezésre - akkori legjobb tudásom szerint. Le is ment jópár kiló, általánosságban jobban is éreztem magam, de valami még mindig nem volt oké.

Ekkor jött a jóga. Az első pillanattól tudtam, az életem része lesz ez a mozgás, mikor egy insta live után akkor még matrac nélkül az albérletem padlóján csücsültem.


A jóga tudatosságot és önismeretet, majd önelfogadást és önszeretetet hozott az életembe. Majdnem 30 évet vártam erre!


Még ma is tanulom mindezt nap, mint nap, de egyre közelebb járok, érzem!


Az elmúlt 6 évben, mióta a tudatosság fele vezető utat járom próbáltam sokmindent. Voltam húsevő, ettem gluténmentesen, lettem aztán vegetáriánus majd vegán.

Nem bíztam a véletlenre, kértem szakértő segítséget. Volt, hogy utólag megbántam, de volt olyan is akinek rengeteget köszönhetek!


Igazán a teljes értékű növényi étrendben találtam meg önmagam, viszont egy ponton igényem lett arra, hogy intuitíven táplálkozzak, kevésbé keretek közé helyezve magam.


Mióta követem a testem és lelkem igényeit sokminden változott pozitív irányba. Leginkább a kapcsolatom önmagammal.

Sokat tanultam... Sokat tapasztaltam...


A keretek, irányzatok helyett mára azt vallom, ne egyik vagy másik mellett voksolj - pedig én is aztán a végletek embere voltam, ahogy írtam is - hanem találd meg azt az örömöt az étkezésedben is ami a számodra megfelelő eredményt hozza.

Ezt (is) csak így lehet!


Következő Lélekműhely eseményemen egy számomra elismert Szakértő, Szijártó Szandra dietetikus segít Neked kérdéseid megválaszolásában a szó legjobb értelmében egyszerű és egészséges táplálkozás alapelvei kapcsán.


Én pedig mutatok egy izgalmas jógaflow-t amivel minden nap támogathatod egészséged.


Az eseményre itt tudsz bejelentkezni.


Ha pedig kérdésed van, bátran vedd fel velem a kapcsolatot!


Szeretettel,